Informatie

Informatie

Beste cliënt(en), ouder(s) of verwant(en)...

Binnen zorgENZOO volgen wij de adviezen rondom het Coronavirus, die geadviseerd worden door het RIVM en de GGD. Dit betekent: dat een deel van de begeleiding plaats vindt via telefoon (zoals: WhatsApp of Bellen) en een deel op locatie.

Begeleiding op locatie

hiervoor is het volgende van belang: er zijn/worden individuele afspraken gemaakt, deze zorg kan door blijven gaan mits het gezin/de cliënt in staat en bereid is zich te willen houden aan de geadviseerde maatregelen.

Daarnaast hebben wij gemerkt dat het werkt, om tijdens begeleidingsmomenten met elkaar te wandelen en gesprekken te voeren in de buitenlucht op 1,5 meter afstand. Hier willen wij graag, in overleg met jou/je ouders/verwanten, mee doorgaan. Je begeleider zal hierover persoonlijke afspraken met je maken.

Het Coronavirus...

Je hebt er vast al veel over gehoord. Het Coronavirus is een nieuw soort griep. Een griep die heel besmettelijk is. Vooral oude mensen en mensen die al niet gezond zijn, kunnen er erg ziek van worden.

Daarom blijven zieke medewerkers bij zorgENZOO thuis.

Wat kan je zelf nog doen?

  • Was vaker goed je handen met vloeibare zeep
  • Hou je arm voor je mond als je moet hoesten
  • Als je moet niezen, gelijk je handen wassen met zeep, als dit niet lukt: gebruik dan een papieren doekje en gooi het gelijk weg! En was je handen!
  • Bij het neus snuiten, gebruik steeds een nieuw papieren doekje en gooi het gelijk weg! En was je handen!
  • Blijf zoveel mogelijk thuis, als dit kan. Lukt dit niet, vermijd drukte!
  • En houd afstand van elkaar, waar mogelijk.

Maar vooral:

Maak je niet te ongerust!

Er wordt hard gewerkt om alles zo snel mogelijk weer normaal te laten zijn. Hoelang dat precies gaat duren weten we nog niet. Laten we er tot die tijd, het beste van maken!

Heb je hier nog vragen over of maak je je toch zorgen? Praat er over met je begeleider!

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Vergeet niet dat wij aan je denken!

Liefs,
Team zorgENZOO

coffee